Baron Hildprandt Hruškovica 0.70L
23,90 € s DPH Vaša cena: 19,26 € bez DPH
23,12 € s DPH
Popis produktu
Prvotriedne ovocná pálenka Baron Hildprandt Hruškovica 50% je vyrobená z výberových hrušiek z južných Čiech. Ručné rodinná malovýroba je zárukou výnimočnosti a vďaka trojnásobnej destilácii sú odstránené všetky nežiadúce látky spôsobujúce nevítané chute či vône. Opakovaná destilácia naopak zintenzívňuje a zušľachťuje hruškovitý chuť pálenky a vďaka trojitému destilovaniu si stále uchováva 50% obsahu alkoholu. Ultra jemný a čistý destilát, ktorý zreje 1 rok vo smaltovaných tancoch, tak bude zakaždým unikátnym zážitkom s žiaducim silným efektom. Vychutnajte si ultra jemnú a čistú hruškovicu, na ktoré pracujú tí najlepší odborníci zo zámockej pálenice Blatná.
Baron Hildprandt
Keď barón František Hildprandt zakladal v roku 1885 zámockú pálenicu priamo oproti svojmu vodnému zámku v Blatnej, iste netušil, že nasledujúcich viac ako sto rokov jeho rod vyženie z Čiech až do Etiópie a zložitou cestou zase späť. Dnes už opäť zámocká pálenica dáva slávu ovocným destilátom, v ktorých sa pri starení v dubových sudoch stretáva výnimočná kvalita juhočeského ovocia s jedinečnou rodinnou tradíciou. Výsledkom je čisto prírodný špecialita s rafinovanou ovocnou chuťou i vôňou a aristokraticky jemným charakterom.Špecialita z kvalitného ovocia z južných Čiech sa vyrába v historickej pálenici v Blatné pod dohľadom majstra destilatéra Václava Šitnera. Inšpiráciou pre jej vznik je pôvodná receptúra z čias založenia liehovaru Františkom Hildprandtem. Destilát vyzrieval v dubových sudoch po dobu minimálne 1 roka. Vyznačuje sa harmonickou, ovocnou a ľahko sladkastou chuťou.
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Destiláty
Destiláty - alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut.
Ovocie
Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .
Kvasenie
Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.
Destilácia
Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.