Laurent-Perrier Millésimé 0,75L
50,50 € s DPH Vaša cena: 38,25 € bez DPH
45,90 € s DPH
Popis produktu
Laurent-Perrier Millésimé
Laurent-Perrier je prieberčivý pri uvádzaní ročníkových – uvádza ich iba v najlepších rokoch a s výnimočným charakterom. Preto BRUT MILLÉSIMÉ (vintage Brut) je unikátnym vínom a pokiaľ je v ňom podpísaný duch Domu, zároveň odráža jedinečnú charakteristiku tohto vintage roku. Laurent-Perrier millésimé má excelentnú dĺžku zrenia. Úroda 2002 - Počasie bolo mierne počas vegetácie a bolo poznačené skôr menej dažďom a nie silnou zimou. Jarné mrazy, v 38 dedinách boli pomerne silné. Kvitnutie nastalo niekedy medzi 14tym až 17tym júnom a pokračovalo v priaznivých podmienkach. Našťastie slnečné obdobie na začiatku zberu zredukovalo efekt silných dažďov ku koncu augusta. Toto bolo výsledkom vysokej kvality úrody a výnimočnej zrelosti.
Druhy hrozna: Chardonnay 50%, Pinot Noir 50% Vinice: Pinot Noir z Montagne de Reims: Verzy, Ambonnay, Verzenay, Ay, Bouzy a Chardonnay z Côte des Blancs: Avize, Cramant, Oger, Mesnil sur Oger a Chouilly. Výroba a zrenie: Základné vína ochutnávané v Januári 2003 vykazovali Chardonnay so sviežosťou a intenzitou, so stopami exotických citrusov. Pinot Noir malo silnú arómu dozretého ovocia. Vzhľadom na vysokú kvalitu základných vín sa rozhodlo, že rok 2002 bude vintage (ročníkovým ) rokom. V dodatočnej selekcii bol vyvinutý tlak, že na doplnenie Chardonnay a Pinot Noir viníc bude použité iba cuveé.
Chuť a vôňa:
Vzhľad: zlato-žltá farba, so zelenými odleskami a s vytrvalým perzistentným prúdom bubliniek.
Vôňa: počiatočná aróma je poznačená atraktívnym ovocným charakterom, ktorý sa ďalej vyvíja v tóny dozretého ovocia a medu (med agátu).
Chuť: zo začiatku je dojem iskry a jemnej mousse (peny). Ako sa postupne vynára charakter, získava komplexnosť, hĺbku a farbu chuti, ale zároveň si stále udržiava mladistvú sviežosť. Dlhý záver je ovenčený pretrvávajúcimi stopami po žltom kôstkovom ovocí (mirabelky).
Podávanie Servírujte pri 10°C Víno je veľmi harmonické s darmi mora.
Toto Brut Millésimé 2002 bude perfektné ku carpacciu alebo grilovaným lastúram, srdcovkovému rizotu alebo jemne ochutenej rybe s jemne kyslou omáčkou.
Laurent-Perrier
Laurent-Perrier je známy po celom svete ako jeden z najlepších výrobcov šampanského. Nezávislý, patriaci rodine od jeho úplného vzniku. Dom Laurent-Perrier nikdy neprestal vyvíjať aktivity v Champagne s rešpektom k tradíciám a savoir-faire. /know-how/ Sídlo v Tours-sur-Marne – malej dedine v srdci Champagne, region vo Francúzsku – založil v roku 1812 Alphonse Pierlot, syn stolára. Názov Laurent-Perrier pochádza od jeho následovníkov, Eugène Laurenta a jeho vdovy Mathilde-Emilie Perrier. V roku 1939 Dom Laurent-Perrier získala Marie-Louise de Nonancourt, matka terajšieho majiteľa Bernard de Nonancourt. Pod jeho vedením sa značka presunula z 98meho miesta na tretie miesto z hľadiska hodnoty. Tento úspech vychádza z jasného odhodlania dodržiavať, aby už zavedené hodnoty: úcta k prírode a vínu, oddanosť kvalite a silné dlhodobé vzťahy so všetkými boli spojené so spoločnosťou. Je to aj výsledok kombinovanej snahy celej rodiny (vedenej po starom Bernardom de Nonancourt, teraz jeho dcérami, Alexandrou a Stéphanie) a tímu manažovaného C.E.O Michel Boulairea. Nezávislý duch je vždy hnacou silou kreatívnej výroby vína, ktorá vedie k jedinečnej rade šampanských namiešaných pivničným majstrom Michel Fauconnet. Vína nie sú výnimočné iba vďaka filozofii, ktorá sa za nimi skrýva – ochrana prostredia vo všetkyćh krokoch biznis aktivít, konzistencie kvality – ale aj pre ich štýl: jemnosť, sviežosť a eleganciu – podpis Laurent-Perrier.
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.