Kanadská Whisky
Kanadská whisky je druh whisky vyrábaný v Kanade. Väčšina kanadských whisky sú zmiešané viaczrnné destiláty obsahujúce veľké percento kukuričných destilátov a sú zvyčajne ľahšie a jemnejšie ako iné druhy whisky. Keď kanadskí liehovarníci začali do svojich rmutov pridávať malé množstvá vysoko aromatického ražného zrna, ľudia začali požadovať túto novú whisky s príchuťou raže a označovali ju jednoducho ako „raž“. Dnes, rovnako ako v posledných dvoch storočiach, sa pojmy „ražná whisky“ a „kanadská whisky“ v Kanade používajú zameniteľne a (ako je definované v kanadskom práve) označujú presne ten istý produkt, ktorý sa vo všeobecnosti vyrába len z malého množstva ražné zrno.
Milovníci whisky sú často ohromení, keď sa dozvedia, že kanadská whisky je najpredávanejším druhom whisky v Severnej Amerike. V skutočnosti sa Kanada od svojich začiatkov pred viac ako dvoma storočiami stala po Škótsku druhým najväčším národom vyrábajúcim whisky.