Legendario Ron Anejo 9 YO 0.70L
29,90 € s DPH Vaša cena: 22,85 € bez DPH
27,42 € s DPH
Popis produktu
Legendario Ron Anejo
Legendario Ron Anejo je rum vyrábaný spoločnosťou Legendario na Kube. Je hodnotený ako jeden z najlepších rumov v tomto veku. Pivnice spoločnosti Legendario sa nachádzajú priamo v samom srdci mesta Havana. Legendario Ron Anejo je 9 ročný rum, ktorý zreje v malých sudoch po bourbone. Triesloviny z týchto sudov sú veľmi elegantné a ľahké, a preto sa dokonale integrujú do jemnej štruktúry nápoja a dodávajú mu tým zvláštnosť a osobitnosť. Aróma ponúka sladkosť po zrelom ovocí, vanilke a tabaku. Chuti dominuje jemnosť s ľahkosťou čokolády. Legendario 9 YO je perfektná zmes vysokokvalitných destilátov, ktorá sa vyrába od roku 1945. Rum bol v rokoch 2005 a 2006 ocenený ako najlepší kubánsky rum.
Kuba je najväčší ostrov vo Veľkých Antilách a zároveň najväčší ostrov v Karibiku. Pretože je ostrov už dlho známy pestovaním cukrovej trstiny, nie je prekvapujúce, že je aj miestom pôvodu mnohých druhov rumu. Pestovanie cukrovej trstiny a výroba rumu idú ruka v ruke. Mnohé z kubánskych rumov sú určené len na miestnu spotrebu, zatiaľ čo iné, napríklad rum Legendario Anejo, sa vyvážajú do celého sveta a patria medzi špičkové produkty vo svojej triede, ktoré už získali množstvo ocenení a medailí.
Proces výroby Legendario Ron Anejo
Ako väčšina rumov, aj rum Legendario Anejo je vyrobený z melasy. Melasa bola pôvodne vedľajším produktom výroby cukrovej trstiny. Ide o hnedočierny zvyšok, ktorý vzniká varením cukrovej trstiny. Táto melasa sa zriedi a s prídavkom droždia sa uvedie do alkoholového kvasenia. Vzniká tak produkt nazývaný cukrové víno. Má obsah alkoholu okolo 4 až maximálne 5%. Na ďalšie zvýšenie obsahu alkoholu sa destiluje cukrové víno. Destilácia v zásade neznamená nič iné ako odstránenie vody. Hotový destilát má obsah alkoholu 60 až 70%. Na konci procesu sa hotový rum plní do fliaš. Inak to nie je ani s Rumom Legendario Anejo. Napokon, táto kubánska špecialita nie je len taký hocijaký masový výrobok. Po procese destilácie je rum Legendario Anejo uložený v sudoch z amerického bieleho duba až 6 rokov, aby mohol dosiahnuť úplnú zrelosť v tropickom podnebí Kuby. Rum sa vyrába v jednej z viac ako 100 kubánskych páleníc priamo v centre kubánskeho hlavného mesta Havana. Pálenica má dlhú tradíciu a bola založená v 30. rokoch minulého storočia.
Rum Legendario Anejo sa pred fľašovaním dvakrát prefiltruje cez aktívne uhlie a oxid kremičitý, aby sa odstránili škodlivé tuky a oleje, ako aj nežiaduce arómy a rum bol jemnejší a jemnejší. Chuť je ešte vylepšená pridaním trochy muškátového vína, ktoré dodáva rumu príjemnú sladkosť. Rum sa dodáva vo fľašiach s objemom 0,7 litra a obsahuje 40%alkoholu.
Výrobca rumu Legendario
Spoločnost Legendario bola založena v roku 1946. Po celú dobu si drží kubánsku originalitu a všetky svoje produkty vyrába praímo na Kube. Rumy Legendario sú veĺmi kvalitné a těšia se velkej oblube nie iba na Kube, ale takisto v dalších kútoch sveta. Okrem rumu Legendario Elixir de Cuba vyrába aj ďaľšie kvalitné rumy.
Oficiálne stránky výrobcu : https://legendario.com/
Ako hodnotíme tento produkt my?
Klady: Typická Kuba, nie prílíš sladký, nie prílíš aromatický, avšak poctivý rumík. Jemná vanilka, karamel a dubový záver.
Zápory: Trošku ostrejší.
Poznámky: Havana ooh na-na, menší nádych Karibiku hoc aj v utorok v Petržalke na balkóne. Dobrá voľba do prémiových miešaných drinkov.
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.