Indická Whisky
Indická whisky - Väčšina destilovaných liehovín, ktoré sú v Indii označované ako „whisky“ sú vo forme indického zahraničného likéru, obyčajne zmesí na báze neutrálnych liehovín, ktoré sa destilujú z fermentovanej melasy, pričom len malá časť pozostáva z tradičnej sladovej whisky - zvyčajne asi 10 až 12. percent. Mimo Indie by bol takýto nápoj skôr označený ako rum. Podľa výročnej správy Asociácie škótskej whisky za rok 2013 na rozdiel od Európskej úniev Indii neexistuje žiadna povinná definícia whisky a indická dobrovoľná norma nevyžaduje aby sa whisky destilovala z obilnín alebo aby bola dozrievaná. Veľmi málo indických „whisky“ sa v EÚ kvalifikuje ako whisky z dôvodu použitia melasy alebo neutrálneho alkoholu, obmedzeného zrenia (ak existuje) a použitia aróm. Výroba takýchto liehovín je samozrejme podstatne lacnejšia ako pravá whisky.Takéto zmesi na báze melasy tvoria 90 percent liehovín, ktoré sa v Indii konzumujú ako „whisky“,hoci sa vyrába a predáva aj whisky, ktorá je úplne destilovaná zo sladu a iných obilnín.
Taiwanská Whisky
Taiwanská whisky je whisky vyrobená na Taiwane. Najvýznamnejším taiwanským výrobcom whisky je Kavalan Distillery. V roku 2015 bol Kavalan Soloist Vinho Barrique vyhlásený za najlepšiu single malt whisky na svete na World Whiskys Awards.Taiwan predtsavuje ale pre whisky významný trh - je tretím najväčším spotrebiteľom single malt whisky na svete.