Nikka From The Barrel 0.50L GB
zväčšiť obrázok
42,90 € s DPH Vaša cena: 40,95 € bez DPH
49,14 € s DPH
Popis produktu
Nikka From The Barrel
Nikka From The Barrel - Japonsko je spojené so saké - ale nie s whisky! A napriek tomu existuje vynikajúca miešaná whisky z Japonska - Nikka From The Barrel. Whisky vyrába liehovar Nikka, ktorý je v súčasnosti druhým najväčším japonským veľkovýrobcom. Nikka From The Barrely sa destiluje v kávovare Coffrey. Whisky spočíva v bourbonových sudoch a sudoch, v ktorých predtým dozrelo sherry a potom sa kombinuje s inými whisky. Pri plnení do dizajnérskych fliaš má whisky obsah alkoholu 51,4% obj.
Chuť a vôňa Nikka From The Barrel
Je to špeciálna whisky, ktorá bola v rokoch 2007 a 2010 ocenená najvyššími cenami v triede „Najlepšia zmiešaná japonská whisky“. Nikka From The Barrel upúta svojou červenohnedou farbou v pohári. Svojou arómou, ktorá sa nesie ovocnými a korenistými vôňami, v kombinácii s kvetinovými fazetami vyplní miestnosť. Vôňu dotvárajú drevité a rašelinové nuansy. Chuť je tlmená sladkými, jemne olejovými tónmi, ktoré sú kombinované so zvukmi dubu a korenistých tónov. Med sa stará o sladkosť. Jemný slaný závoj obklopuje chuťovú symfóniu.Nikka From The Barrel ponúka svojim fajnšmekrom záver, ktorý je dlhotrvajúci a s tónmi vanilky v kombinácii s drevitými arómami. Je to pachuť, ktorá nikdy nekončí. Milovníkov whisky si získa ak si ju vychutnáte čistú. Je to tiež skutočná pochúťka v kombinácii s ľadom. Tvorí perfektný základ pre long drink nápoje. Elegantný dizajn fľaše nepotrebuje žiadne ďalšie balenie - obsah hovorí sám za seba.
Je to silný blend s obsahom alkoholu 51,4% zrejúci v jedenkrát použitých sudoch po bourbone. Je vyrábaný z obilia a sladu z destilérie Miyagikyo a zo sladu z destilérie Yoichi. Nikka from the Barrel bola zvolená za najlepšiu japonskú blended whisky mladšou ako 12 rokov pri udeľovaní World Whisky Awards 2007.
Táto whisky je jednou z tých, ktoré majú najlepší pomer ceny a kvality na svete. Neuveriteľný nápoj z liehovaru Nikka, toľko sily! Môžeme iba odporúčať.
Nikka Distillery
Príchod japonskej whisky sa značne pripisuje Masatakovi Taketsuru, ktorý začal svoju whisky púť v roku 1918, keď sa vybral do slávneho duchovného centra alkoholu, ku keltským národom. Jeho rodina mala výrobňu saké, ktorá dodnes funguje, a učila ho schopnosti vyrábať alkohol. Svoje vzdelanie si vylepšil na univerzite v Glasgowe, kde študoval chémiu. Toto a jeho prax v liehovaroch škótskej whisky mu dodali úžasne hlboké vedomosti o výrobe a miešaní. V roku 1920 sa oženil s Jessie Ritou Robertou Cowan a pár žil niekoľko mesiacov v Campbeltowne. Neskôr v ten istý rok odcestovali do Japonska. V roku 1934 Masataka založil Nikka Whisky a jeho prvý liehovar sa postavil na ostrove Hokkaido a volal sa Yoichi. Táto oblasť sa dobre hodila na výrobu whisky, hoci jej poloha bola vzdialená. V roku 1969 založil druhý liehovar, Miyagikyo Distillery, známy ako Sendai Distillery. Prvé whisky sa predávali ako jednodruhové Sendai Single Malt a potom, kým Nikku nekúpil Asahi Brewery v roku 2001, sa Miyagiko Distillery začala rozrastať, aby vyhovela štátnemu dopytu. Produktová škála Nikka zahŕňa jednodruhové whisky z páru liehovarov, ako aj škálu zmesových whisky.
Oficiálne stránky výrobcu : https://www.nikka.com/
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.