Tequila El Jimador Anejo 0.70L
zväčšiť obrázok
99,90 € s DPH Vaša cena: 72,42 € bez DPH
86,90 € s DPH
Popis produktu
Vyrába sa z modrých agáv Tequilana Weber. Obsahuje 38° alkoholu a dozrieva 12 mesiacov v dubových sudoch. El Jimador Añejo je výnimočnej triedy, má unikátnu chuť a nezameniteľnú kvalitu. Zárukou autentickosti tequily Jimador Añejo je, že sa na sto percent vyrába z najjemnejšieho výberu agáv Azul Tequilana Weber a dozrieva v barikoch z bieleho amerického duba. Je to tequila pre prieberčivé jazyky, náročných ľudí, ktorí vedia oceniť skutočnú tequilu. Má jantárovú farbu, vôňu po obhorenom dube a agáve. Má chuť agávy, vanilky, korenia a dubového dreva.
El Jimador
Predstavujeme značku El Jimador, relatívne nového hráča na poli tequíl. Je mladá, zrodila sa iba v roku 1994 v Casa Herradure, ale už od roku 2000 patrí v Mexiku k najpredávanejším a v posledných rokoch je najpredávanejšia!!! Názov nápoja je poctou pre muža, ktorý pestuje rastlinu agávu s veľkou hrdosťou a láskou. Túto rastlinu oceňujú všetci vlasteneckí Mexičania, je ich symbol rovnako ako sombrero.
Ak ste priaznivcom tequily a dokážete ju vychutnať, isto uprednostníte tú, ktorá obsahuje 100 % agávu. Radíme v dobrom, pite ju vždy s rozumom. Táto mexická národná pálenka je v svojej rodnej krajine veľmi obľúbená a domáci majú jasno, aký druh si vybrať a ako ho majú piť. Tequila má výhodu, že chutí v podobe ľadovo vychladeného „panáka“ aj v letných kokteiloch. Punc kultového nápoja mala tiež v našich končinách. Pred pár rokmi sa bez nej nezaobišla nijaká modernejšia párty. Dodnes, hoci už nie je taká vychytená, má tequila svoj okruh milovníkov a je to naozaj jeden z najfantastickejších drinkov na leto.
Tequila El Jimador obsahuje oproti väčšine konkurenčných výrobkov dostupných na našom trhu 100 % agávu. Objasníme vám, čo znamená, že obsahuje až 100 % agávu. Na výrobu bola použitá šťava z modrého kaktusu – agávy – rastúceho v oblasti Jalisco v Mexiku. Ide o kvalitnejší nápoj, než tequily označené ako „mixto“ obsahujúce len 51 % cukru z modrej agávy a doplnené cukrom iného pôvodu, najčastejšie však z cukrovej trstiny. Tequila obsahujúca 100 % agávu je jemná, hladká, obsahuje menej metanolu. Ak to nepreženiete, nebude vás na druhý deň bolieť hlava, pretože telo ju dokáže skôr odbúrať.
El Jimador 100 % Agave Blanco je vyrobené z uvarených srdiečok agávy nazývaných piňas. Piňas sa najskôr očistia, mačetou sa rozseknú na štvrtinky a desiatky hodín sa varia v obrovských kadiach. Povarená agáva sa rozomelie a vylisovaná šťava sa nechá prirodzeným spôsobom skvasiť. Potom nasleduje dvojnásobná destilácia. Výsledkom je čistá El Jimador Blanco. Vzhľadom na čerstvosť si zachováva kryštalickú farbu.
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.