Baron Hildprandt - Ze zralých hrušek 0.70L

 
 
Destiláty a Liehoviny > Baron Hildprandt - Ze zralých hrušek 0.70L
 

Baron Hildprandt - Ze zralých hrušek 0.70L

Kúpou produktu získate 30 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Destiláty a Liehoviny
Dodacia lehota
Na sklade: 901
Dodacia lehota: Na objednávku
Kód produktu:8594024921127
Baron Hildprandt - Ze zralých hrušek, 0.70L, 40%, ČR
23,25 € bez DPH
27,90 € s DPH
Vaša cena: 25,74 € bez DPH
30,89 € s DPH

Popis produktu

Poctivý destilát z prvotriednych hrušiek z južných Čiech. Vďaka starostlivej práci majstra destilatéra pána Václava Šitnera bolo dosiahnuté mimoriadnej kvality. Vyznačuje sa harmonickou, ovocnou a ľahko sladkastou chuťou.

Alkohol: 40%
Barik: Dozrievalo v sude 12 mesiacov
Vinifikácia: Destilát zrel 12 mesiacov v dubových sudoch.

Baron Hildprandt

Keď barón František Hildprandt zakladal v roku 1885 zámockú pálenicu priamo oproti svojmu vodnému zámku v Blatnej, iste netušil, že nasledujúcich viac ako sto rokov jeho rod vyženie z Čiech až do Etiópie a zložitou cestou zase späť. Dnes už opäť zámocká pálenica dáva slávu ovocným destilátom, v ktorých sa pri starení v dubových sudoch stretáva výnimočná kvalita juhočeského ovocia s jedinečnou rodinnou tradíciou. Výsledkom je čisto prírodný špecialita s rafinovanou ovocnou chuťou i vôňou a aristokraticky jemným charakterom.Špecialita z kvalitného ovocia z južných Čiech sa vyrába v historickej pálenici v Blatné pod dohľadom majstra destilatéra Václava Šitnera. Inšpiráciou pre jej vznik je pôvodná receptúra z čias založenia liehovaru Františkom Hildprandtem. Destilát vyzrieval v dubových sudoch po dobu minimálne 1 roka. Vyznačuje sa harmonickou, ovocnou a ľahko sladkastou chuťou.

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 

Destilaty

 

Destiláty

Destiláty -   alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut. 

Ovocie

Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .

r.jelinek tatova mebaron hildprant logo goral logo

Kvasenie

Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.

Destilácia

Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.

 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.