BVD Oskorušovica 0.35L
72,90 € s DPH Vaša cena: 60,75 € bez DPH
72,90 € s DPH
Popis produktu
Táto delikatesa vyrobená z plodov oskoruše, takmer miznúca, je jedinečná vo svojej vôni a chuti. Jej matka, často označovaná prívlastkom najvzácnejšieho stromu, začína rodiť až v 15tom roku života. Je odporúčaná najmä pri žalúdočných problémoch.
Bird Valley Distillery
Bird Valley Distillery alebo Pálenica vo Vtáčom údolí vznikla v roku 2010, s cieľom uspokojiť čoraz väčší dopyt po stopercentných ovocných destilátoch. Tento dopyt je z našej strany vnímaný ako obroda voľby kvality alkoholických nápojov a rastúcu uvedomelosť spotrebiteľov týchto produktov na Slovensku aj v zahraničí. Práve preto sú naše destiláty určené vybraným gastronomickým prevádzkam, špecializovaným delikatesným obchodom a osobám, ktorým záleží na kvalite.
Dlhé mesiace sme venovali hľadaniu najvhodnejších odrôd ovocia, spôsobu spracovania a vývoju originálnych technologických postupov, ktoré nám zaistili jedinečné miesto na trhu.
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Destiláty
Destiláty - alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut.
Ovocie
Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .
Kvasenie
Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.
Destilácia
Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.