Delicia Jarný Vánok 0.20L

 
 
Destiláty a Liehoviny > Delicia Jarný Vánok 0.20L
 

Delicia Jarný Vánok 0.20L

Kúpou produktu získate 14 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Destiláty a Liehoviny
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Nie je skladom
Kód produktu:8586016280527
Delicia Jarný Vánok 0.20L, Čerešňovica, 50%, Slovensko
Ušetríte: - 23 % 15,75 € bez DPH
18,90 € s DPH
Vaša cena: 12,08 € bez DPH
14,49 € s DPH

Popis produktu

Čerešňovica,  Jarný vánok - Jej vôňa na prvý pocit takmer vsaje spotrebiteľa do pohára, ale neskôr sa rozhodne zostať na povrchu. Necháva ho sledovať  divoké hlbočiny z brehu vykladané pikantnými koreninami. Kvetinové a koreninové prvky sú rozložené vo veľmi vyrovnaných pomeroch. Vôbec neobťažuje hlboká chuť divého ovocia. Destilát,  to  je rarita, ako aj ovocie, z ktorého sa pripravuje. Jej chuť mimoriadne dlho zostáva  cestovným spoločníkom v ústach. Vhodné je na sviatočné stoly, ako aperitív, aj ako k hlavným jedlám z diviny, aj ako k uzatváranie hlavných chodov jedál.

Pálenica sa nachádza v Holanove, vedľa hlavnej cesty prvej triedy 64, pred Zeleným Hájom. Horeuvedená cesta je hlavným ťahom z Komárna na Nitru.

Pri výbere lokality pálenice bolo dôležité, že v okolí „ komína pálenice“ sú ovocné sady, produkujúce veľmi kvalitné ovocie, ktoré sú základnou podmienkou výroby kvalitných destilátov.

Výroba destilátov sa zmenila z času na čas. V pálenici sme zrealizovali, že výroba destilátov znamená oveľa viacej, ako zlúčenie tradícií s modernou technológiou, je to tvoriaci priebeh kde roľa človeka chtejúci dosiahnuť maximá. Veríme, že našu snahu ocenia aj v gastronomii a že oslovíme a uspokojíme aj náročných konzumentov nami vyrábanými destilátmy doma aj v zahraničí.

Destiláty našej pálenice nosia jedinečné charakteristické znaky ovocia vypestovaného na Slovensku. Bohatosťou chute, čerstvých aróm a čistým odrodovým charakterom naše destiláty – podľa náročných konzumentov a odborníkov z oblasti páleničiarov- zaujali a naplnili doteraz existujúci prázdny priestor v domácej gastronómii. Ochrana prestíže slovenských destilátov sa odzrkadluje aj v rozmeroch našej firmy, flaše plnené a etyketované ručne , destiláty vyrábané v limitovaných edíciách, nikdy nesklamú našich odberateľov.

Veríme k tomu, že kvalita je prvom rade vecou ochoty,úzko spojená s cťou voči konzumentovi a je podriadené k úcte voči výrobku.

V našom prípade osoba pani Edity Vargovej ( technológa výroby, ktorá je momentálne jedinou medzinárodnou degustátorkou destilátov, zároveň destilatérkou na Slovensku ) a oddanosť za ňou stojacieho tímu pána Imricha Vargu ( nositeľom medzinárodných ocenení na súťažiach destilátov v Rakúsku, v Maďarsku v Srbsku ale aj na Slovensku ) dávajú garanciu na zachovanie kvality.

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 

Destilaty

 

Destiláty

Destiláty -   alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut. 

Ovocie

Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .

r.jelinek tatova mebaron hildprant logo goral logo

Kvasenie

Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.

Destilácia

Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.

 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.