Delicia Jarný Vánok 0.20L

 
 
ESHOP > DESTILÁTY A LIEHOVINY > Delicia Jarný Vánok 0.20L
 

Delicia Jarný Vánok 0.20L

Kúpou produktu získate 14 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:DESTILÁTY A LIEHOVINY
Dodacia lehota
Na sklade: 7
Dodacia lehota: Skladom
Kód produktu:8586016280527
Delicia Jarný Vánok 0.20L, Čerešňovica, 50%, Slovensko
Ušetríte: - 21 % Bežná cena: 15,75 € bez DPH
18,90 € s DPH
Vaša cena: 12,42 € bez DPH
14,90 € s DPH

Popis produktu

Čerešňovica,  Jarný vánok - Jej vôňa na prvý pocit takmer vsaje spotrebiteľa do pohára, ale neskôr sa rozhodne zostať na povrchu. Necháva ho sledovať  divoké hlbočiny z brehu vykladané pikantnými koreninami. Kvetinové a koreninové prvky sú rozložené vo veľmi vyrovnaných pomeroch. Vôbec neobťažuje hlboká chuť divého ovocia. Destilát,  to  je rarita, ako aj ovocie, z ktorého sa pripravuje. Jej chuť mimoriadne dlho zostáva  cestovným spoločníkom v ústach. Vhodné je na sviatočné stoly, ako aperitív, aj ako k hlavným jedlám z diviny, aj ako k uzatváranie hlavných chodov jedál.

Pálenica sa nachádza v Holanove, vedľa hlavnej cesty prvej triedy 64, pred Zeleným Hájom. Horeuvedená cesta je hlavným ťahom z Komárna na Nitru.

Pri výbere lokality pálenice bolo dôležité, že v okolí „ komína pálenice“ sú ovocné sady, produkujúce veľmi kvalitné ovocie, ktoré sú základnou podmienkou výroby kvalitných destilátov.

Výroba destilátov sa zmenila z času na čas. V pálenici sme zrealizovali, že výroba destilátov znamená oveľa viacej, ako zlúčenie tradícií s modernou technológiou, je to tvoriaci priebeh kde roľa človeka chtejúci dosiahnuť maximá. Veríme, že našu snahu ocenia aj v gastronomii a že oslovíme a uspokojíme aj náročných konzumentov nami vyrábanými destilátmy doma aj v zahraničí.

Destiláty našej pálenice nosia jedinečné charakteristické znaky ovocia vypestovaného na Slovensku. Bohatosťou chute, čerstvých aróm a čistým odrodovým charakterom naše destiláty – podľa náročných konzumentov a odborníkov z oblasti páleničiarov- zaujali a naplnili doteraz existujúci prázdny priestor v domácej gastronómii. Ochrana prestíže slovenských destilátov sa odzrkadluje aj v rozmeroch našej firmy, flaše plnené a etyketované ručne , destiláty vyrábané v limitovaných edíciách, nikdy nesklamú našich odberateľov.

Veríme k tomu, že kvalita je prvom rade vecou ochoty,úzko spojená s cťou voči konzumentovi a je podriadené k úcte voči výrobku.

V našom prípade osoba pani Edity Vargovej ( technológa výroby, ktorá je momentálne jedinou medzinárodnou degustátorkou destilátov, zároveň destilatérkou na Slovensku ) a oddanosť za ňou stojacieho tímu pána Imricha Vargu ( nositeľom medzinárodných ocenení na súťažiach destilátov v Rakúsku, v Maďarsku v Srbsku ale aj na Slovensku ) dávajú garanciu na zachovanie kvality.

 
 

Glenfiddich - tradičná ikona s pokrokovým zmýšľaním

Glenfiddich je jedným z troch liehovarov vo vlastníctve Williama Granta, ktoré ležia v relatívnej vzájomnej blízkosti na severe Dufftown, duchovného srdca Speyside. Založil ho v roku 1886 William Grant of Mortlach a momentálne je jedným z troch liehovarov, ktoré plnia whisky do fliaš priamo na mieste a má kotly s celkovou ročnou kapacitou 10 miliónov litrov. Okrem toho necháva Glenfiddich zrieť svoju jednodruhovú (jednosladovú) whisky vo vlastných štyridsiatich troch skladoch s kapacitou 800 000 súdkov. Slad sa kupuje a časť z neho sa skladá zo sladu, ktorý sladovel v susediacom liehovare Balvenie.

Čítať viac

Calvados BOULARD - jeden z najslávnejších francúzskych destilátov

Ak sa vo svete nápojov spomenie Francúzsko väčšine sa vynoria v hlave pojmy ako beaujolais, champagne, cognac, armagnac, a... Calvados. Tento nápoj má korene takmer biblické, totiž vyrába sa z jabĺk a sladké jablko vyhnalo z raja prvého muža a prvú ženu.

Jeden z najslávnejších francúzskych destilátov pochádza z Normandie a pre svoju výnimočnú vôňu a chuť si získal popularitu v celej krajine. Zmienky o jeho výrobe pochádzajú už zo 14. storočia a výrobcovia pálenky z jablkového vína si v 17. storočí v Rouene založili vlastný cech. Nápoj získal názov podľa oblasti, kde mal najväčšiu tradíciu - a keď počas Francúzskej revolúcie časť Normandie nazvali Calvados (1870), tento názov prevzala i lokálna jablčná pálenka, pričom traduje sa, že samotný región dostal názov podľa španielskej bojovej fregaty El Calvador, ktorá v roku 1588 stroskotala na normandskom skalnatom pobreží - miestni tak najskôr hovorili útesu, pri ktorom sa odohrala nehoda, neskôr celému pobrežiu a napokon i celej oblasti.

Čítať viac

Drsný škót je prekvapivo jemný

Spoznal som ho počas predvianočného zhonu v jednej z našich predajní. Tváril sa inak ako páni škóti vznešeného pôvodu, a možno to bola práve jeho inakosť, pre ktorú sa na nás vetrom bičovaný mračil zo spodnej police. Z police, z ktorej som, ak sa nemýlim, odporučil dumajúcim zákazníkom nanajvýš dve fľaše.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.