Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L
zväčšiť obrázok
32,90 € s DPH Vaša cena: 28,24 € bez DPH
33,89 € s DPH
Popis produktu
PACHO MATRTAJ FRNDŽALICA je legendárny a záhadný nápoj, vyrobený klasickou destiláciou v lone čarovnej slovenskej prírody, len z najčistejších prírodných surovín s vysokou energiou. Je tajomná, ale silná, v chuti plná, s vôňou čokolády, vanilky a stopami jablka. Krémová chuť sa decentne prelína s jemným exotickým korením. Dochuť je mierne intenzívna a stredne dlhá. Špeciálna edícia je pripravená pre vyberanú spoločnosť, nebojácnych, poctivých a čestných chlapov.
Frndžalica nie je žiadna liehovina , je to poctivý pravý destilát. Pri výrobe nepoužívame žiadne prídavne ochucujúce látky, žiadne farbivá, žiadne arómy, žiaden cukor. Farba je prirodzený výluh z dubového vypáleného 200 litrového suda.
Na výrobu používame vynikajúcu zmes obilia, teda nie je to jednodruhový obilný destilát. Hovoríme tomu „naša slovenská mňamka“. Destilujeme na silu 75% alkoholu a potom surovú Frndžalicu plníme do dubových 200 litrových sudov.
Frndžalica vyzrieva v dubových sudoch po dobu minimálne 2 roky. Každý rok sa zo suda „odparí“ asi 4% alkoholu, hovoríme tomu anjelská daň.
Pri stáčaní Frndžalice zo sudov sa po dvoch rokoch zrenia, zníži alkohol z počiatočných 75%, na výsledných zhruba 67% alkoholu. Tento destilát potom riedime len pramenistou energeticky čistou vodou na krásnych a chutných 50%.
Celý proces plnenia, etiketovania a balenia Frndžalice je ručná poctivá práca, vykonáme pritom minimálne 18 pracovných úkonov, aby sme Vám mohli našu Frndžalicu ponúknuť. Veríme, že je ľúbivá a to ako aj do obsahu, tak aj do balenia.
Ako hodnotíme tento produkt my?
Klady: Naozaj veľmi vydarený destilát, ktorý rozhodne svojou kvalitou nesklame.
Zápory: Ak sa potrebujete súrne a rýchlo napiť z novej fľaše, chvíľku to otváranie trvá ;)
Poznámky: Tento destilát sme mali zaranedý na viacerých degustáciach a vždy mal vynikajúce odozvy od zákazníkov.
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Destiláty
Destiláty - alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut.
Ovocie
Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .
Kvasenie
Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.
Destilácia
Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.