Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L, 50%, Slovensko

 
 
Destiláty a Liehoviny > Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L
 

Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L

Kúpou produktu získate 33 kreditov na ďalší nákup.
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L
 
Kategória:Destiláty a Liehoviny
Dodacia lehota
Na sklade: 901
Dodacia lehota: Skladom
Kód produktu:8586016600523
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L, 50%, Slovenskoo
27,42 € bez DPH
32,90 € s DPH
Vaša cena: 28,24 € bez DPH
33,89 € s DPH

Popis produktu

PACHO MATRTAJ FRNDŽALICA je legendárny a záhadný nápoj, vyrobený klasickou destiláciou v lone čarovnej slovenskej prírody, len z najčistejších prírodných surovín s vysokou energiou.  Je tajomná, ale silná, v chuti plná, s vôňou čokolády, vanilky a stopami jablka. Krémová chuť sa decentne prelína s jemným exotickým korením. Dochuť je mierne intenzívna a stredne dlhá. Špeciálna edícia je pripravená pre vyberanú spoločnosť, nebojácnych, poctivých a čestných chlapov.

frndzalica

Frndžalica nie je žiadna liehovina , je to poctivý pravý destilát. Pri výrobe nepoužívame žiadne prídavne ochucujúce látky, žiadne farbivá, žiadne arómy, žiaden cukor. Farba je prirodzený výluh z dubového vypáleného 200 litrového suda.

Na výrobu používame vynikajúcu zmes obilia, teda nie je to jednodruhový obilný destilát. Hovoríme tomu „naša slovenská mňamka“. Destilujeme na silu 75% alkoholu a potom surovú Frndžalicu plníme do dubových 200 litrových sudov.

Frndžalica vyzrieva v dubových sudoch po dobu minimálne 2 roky. Každý rok sa zo suda „odparí“ asi 4% alkoholu, hovoríme tomu anjelská daň.

Pri stáčaní Frndžalice zo sudov sa po dvoch rokoch zrenia, zníži alkohol z počiatočných 75%, na výsledných zhruba 67% alkoholu. Tento destilát potom riedime len pramenistou energeticky čistou vodou na krásnych a chutných 50%.

Celý proces plnenia, etiketovania a balenia Frndžalice je ručná poctivá práca, vykonáme pritom minimálne 18 pracovných úkonov, aby sme Vám mohli našu Frndžalicu ponúknuť. Veríme, že je ľúbivá a to ako aj do obsahu, tak aj do balenia.

Ako hodnotíme tento produkt my?

Klady: Naozaj veľmi vydarený destilát, ktorý rozhodne svojou kvalitou nesklame.

Zápory: Ak sa potrebujete súrne a rýchlo napiť z novej fľaše, chvíľku to otváranie trvá ;)

Poznámky: Tento destilát sme mali zaranedý na viacerých degustáciach a vždy mal vynikajúce odozvy od zákazníkov.

Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 28.08.2019 06:32
Klady: Pekné balenie A dúfam že bude chutiť bolo to zadovážené ako dar Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 09.07.2019 10:19
Klady: Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 07.12.2018 10:50
Klady: Originálne pitie Originál obal Veľmi vhodné ako darček (pre pánov) Prijateľná cena Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 03.09.2018 17:38
Klady: dobre vyzerá aj ako prezent napriek sile jemná a príjemná chuť Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 06.07.2018 15:00
Klady: Je to slovenské kultúrne dedičstvo Zápory: Frndžalica je silný nápoj lahodnej chuti
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 24.05.2018 08:52
Klady: Zápory: Kvalitná slovenská liehovina v originálnom balení, výborné ako darček k pánskemu jubileu.
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 27.04.2018 12:40
Klady: Pekne zabalené Vhodný darček Zápory: Bolo to väčšie ako som predpokladal
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 26.04.2018 10:00
Klady: Výborný, typicky slovenský drček v zaujímavom a vtipnom balení. Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 25.01.2018 12:29
Klady: Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 21.01.2018 17:14
Klady: Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 03.01.2018 18:35
Klady: Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 08.12.2017 14:31
Klady: Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 05.12.2017 00:24
Klady: Zápory: Jemný dobre pijuci sa alkohol
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 27.11.2017 10:21
Klady: Produkt bol v akcii... Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 20.11.2017 09:12
Klady: Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 20.11.2017 07:35
Klady: moje auto má oveľa vyšší výkon po pridaní do nádrže, skoro vôbec nedymí Zápory: rapídne narástla priemerná spotreba auto smrdí ako pálenica som zabudol, veď ja vlastne auto ani nemám, asi som to lial do gágora a nie do nádrže, si to veľmi nepamatám
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 20.11.2017 07:20
Klady: Kvalitný výrobok. Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 05.09.2017 09:03
Klady: Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 26.11.2016 09:23
Klady: Zápory: odporúčam
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 21.11.2016 16:32
Klady: Zápory:
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 19.11.2016 12:19
Klady: Lahodná chuť a vlčí tesák! Zápory: Jednoducho a krásne zabalená fľaša ktorej obsah chuťovo poteší
Pacho Matrtaj Frndžalica 0.70L 18.11.2016 13:19
Klady: Zápory:
 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 

Destilaty

 

Destiláty

Destiláty -   alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut. 

Ovocie

Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .

r.jelinek tatova mebaron hildprant logo goral logo

Kvasenie

Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.

Destilácia

Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.

 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.