Laurent-Perrier Cuvée Rosé 0.75L
74,90 € s DPH Vaša cena: 74,22 € bez DPH
89,06 € s DPH
Popis produktu
Laurent-Perrier Cuvée Rosé
Bolo vytvorené v roku 1968, inovatívnymi metódami „savoir – faire“ vysvetľujúc výrobu tichého vína „coteaux champenois“. Zdokonalenie v každej fáze jeho tvorby, cuvée rosé je dnes štandardom vo svojej kategórii. Jeho obsah sa podáva v elegantnej vínovej fľaši inšpirovanej Kráľom Henri IV, rosé Champagne je uznávaný vo svojej kategórii svojím obsahom vysokou kvalitou už viac ako 40 rokov. Zmes 10 rôznych „crus“ oblastí situovaných hlavne na Severe a Juhu oblasti Montagne de Reims – zahrňujúc vzácne Côte de Bouzy - zvlášť z najskvelejšej crus Ambonnay, Bouzy, Louvois a Tours-sur-Marne. Výroba a zrenie: Laurent-Perrier´s technické zariadenie je určené na výrobu Cuvée Rosé. Hrozná z vybraných pozemkov sú starostlivo oberané a triedené, odstopkované pred vložením do kadí. Riadená macerácia – trvá 48 až 72 hodín v závislosti od zberu – pomáha vytiahnuť farbu a zároveň vývin plnej aromatickej bohatosti Pinot Noir. Zreje v pivniciach po dobu minimálne 4 rokov.
Chuť a vôňa:
Farba: Elegantné, s farebnou obmenou prirodzeného malinového náznaku do lososovo-ružovej.
Vôňa: Precízna a veľmi krehká, široký výber drobného červeného ovocia: jahody, červených ríbezlí a tmavých zrelých čerešní. Jeho úžasná sviežosť s dominantným ukončením.
Chuť: Intenzívna ovocná , čisté, správne definované s miernou ostrosťou. Víno po otvorení vytvára dojem plného košíka čerstvo nazbieraných červených bobúľ: jahody, višne, černice a maliny.
Podávanie Okolo 8°C až 10°C . Je vhodné na servírovanie ako aperitív. Cuvée Rosé je svojou vôňou poďakovaním, patrí k rôznym jedlám a ich snúbenicu. Je vhodné na kombináciu s čerstvými surovými rybami (marinovaná červená parma a tartar z tuniaka), grilovanými garnátmi, kvalitnými údeninami (talianske prosciutto), kačicou, jahňacinou a krémovo-smotanovými syrmi ako Chaource. Cuvée Rosé je mimoriadne vhodné pre dezerty s červeným ovocím. Pre odvážnejších je vhodné snúbenie s ázijskou alebo indickou kuchyňou.
Laurent-Perrier
Laurent-Perrier je známy po celom svete ako jeden z najlepších výrobcov šampanského. Nezávislý, patriaci rodine od jeho úplného vzniku. Dom Laurent-Perrier nikdy neprestal vyvíjať aktivity v Champagne s rešpektom k tradíciám a savoir-faire. /know-how/ Sídlo v Tours-sur-Marne – malej dedine v srdci Champagne, region vo Francúzsku – založil v roku 1812 Alphonse Pierlot, syn stolára. Názov Laurent-Perrier pochádza od jeho následovníkov, Eugène Laurenta a jeho vdovy Mathilde-Emilie Perrier. V roku 1939 Dom Laurent-Perrier získala Marie-Louise de Nonancourt, matka terajšieho majiteľa Bernard de Nonancourt. Pod jeho vedením sa značka presunula z 98meho miesta na tretie miesto z hľadiska hodnoty. Tento úspech vychádza z jasného odhodlania dodržiavať, aby už zavedené hodnoty: úcta k prírode a vínu, oddanosť kvalite a silné dlhodobé vzťahy so všetkými boli spojené so spoločnosťou. Je to aj výsledok kombinovanej snahy celej rodiny (vedenej po starom Bernardom de Nonancourt, teraz jeho dcérami, Alexandrou a Stéphanie) a tímu manažovaného C.E.O Michel Boulairea. Nezávislý duch je vždy hnacou silou kreatívnej výroby vína, ktorá vedie k jedinečnej rade šampanských namiešaných pivničným majstrom Michel Fauconnet. Vína nie sú výnimočné iba vďaka filozofii, ktorá sa za nimi skrýva – ochrana prostredia vo všetkyćh krokoch biznis aktivít, konzistencie kvality – ale aj pre ich štýl: jemnosť, sviežosť a eleganciu – podpis Laurent-Perrier.
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.