Lavazza Qualita Oro dóza mletá káva 250g

 
 
NEALKO > Čaj > Lavazza Qualita Oro dóza mletá káva 250g
 

Lavazza Qualita Oro dóza mletá káva 250g

Kúpou produktu získate 7 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Čaj
Dodacia lehota
Na sklade: 900
Dodacia lehota: Skladom do 24 h.
Kód produktu:8000070020580
Qualita Oro mletá káva v dóze, 250g, Taliansko
Ušetríte: - 7 % 6,67 € bez DPH
8,00 € s DPH
Vaša cena: 6,22 € bez DPH
7,46 € s DPH

Popis produktu

Lavazza Qualita Oro je zmes zložená z vysoko kvalitných kávových zŕn arabika zo Strednej Ameriky. Káva je charakteristická predovšetkým svojou typickou kvetnatou vôňou a je vhodná na popíjanie v ktorúkoľvek dennú dobu.

Má správnu rovnováhu, výbornú penu a skvelú osviežujúcu chuť. Navyše vás jemná acidita kávy v kombinácii so silnou chuťou prekvapí svojou kvalitou. Táto káva je výberom neobvykle sladkých kávových zŕn a určite poteší všetkých milovníkov kávy, ktorí si potrpia na čisté arómu. Vákuovo balené v ochrannej atmosfére.

Odkiaľ káva pochádza

Mexiko. Hoci káva v Mexiku pochádza v prvom rade skôr z malých kávových fariem, než z veľkých plantáží, počet pestovateľov kávy tu dosahuje viac ako 100 tisíc a Mexiko sa tak radí k najväčším pestovateľským krajinám káv na svete. Väčšina fariem sa nachádza v južnej časti krajiny a to predovšetkým v štátoch Veracruz, Oaxaca a Chiapas. Šálka ​​mexickej kávy ponúka nádhernú vôňu a hlbokú chuť, často výraznou ostrosťou. Vyššia poloha plantáží má dobrý vplyv na špecifickú arómu a vyváženú aciditu tejto kávy. Kávovník sa na mexickej plantáže dostal v osemnástom storočí z Antíl, avšak obchodovanie s kávou sa tu rozvinulo až na konci tohto storočia. Vynikajúca káva z tejto oblasti je akosti SHG - Strictly High Grown, čo znamená, že je pestovaná v najvyšších polohách okolo 1700 metrov nad morom. Zambia, alebo tiež Zambijská republika, je vnútrozemský štát južnej Afriky. Hlavným mestom je Lusaka a väčšinu územia štátu tvoria ľahko zvlnená náhorná plošina vo výške približne 900-1500 metrov nad morom. Podnebie je tu tropické a strieda sa tu obdobie dažďov s obdobím sucha a horúcim suchým obdobím. Zambia je chudobná a typický rozvojová krajina. Káva sa v Zambii pestuje zhruba od roku 1890, kedy ju do krajiny doviezli osadníci z Kene a Tanzánie. Čo sa však týka obchodu s kávou, ten sa datuje až k roku 1950. Káva je produkovaná drobnými farmármi a aj napriek tomu, že sa tu vo vyššej miere vyskytuje robusta, pestuje sa tu veľmi kvalitná arabika. Tie najlepšie kávy pochádzajúce zo Zambie majú dobrú, až veľmi dobrú kvalitu a do istej miery sú chuťou podobné kenskej káve. Sú však o niečo jemnejšie. Kávovníky sa v tejto oblasti pestujú v dvoch provinciách, ktorými sú Nakonde aIsoka. Ďalšie pestovateľská oblasť sa potom nachádza neďaleko hlavného mesta Lusaky. Dnes sa v tejto krajine pestuje aj obrie a perlová káva.

Arabika a Robusta

Arabika je krehký ker alebo strom, ktorý je citlivý na parazity. Práve z tohto dôvodu sa pestuje vo vyšších polohách, predovšetkým v hornatých oblastiach v nadmorskej výške až do 2000 metrov. Časté je pestovanie na sopečnej pôde, kde sa mráz vyskytuje len zriedka a vďaka nižšej vlhkosti sa dá zabrániť širokému výskytu škodcov. Arabika je vysokej kvality, obsahuje menej kofeínu a mimo to nám ponúka širokú paletu delikátnych chutí i vôní. Zrná sú o niečo väčšie ako u robusty a počas praženia sú citlivé na teplotu.

Robusta je ker alebo strom, ktorý dosahuje výšku približne 15 ma pestuje sa v nadmorskej výške okolo 900 metrov. Je oproti arabice odolnejšie voči chorobám, ale citlivejší na chlad. Kávové zrná sú menšie a horšej kvality než u arabiky a zároveň obsahujú trikrát viac kofeínu ako arabika a tiež menej kyselín, čo káve dovoľuje vytvárať bohatú penu. Robusta je typická zemitú, drsnejšie chuťou, nie príliš výraznou arómou a tmavšou farbou. Tento druh kávy je ideálny do zmesí a medzi najvýznamnejšie pestovateľov patrí mimo Indonézii aj Vietnam a Brazílie.

O výrobcovi

Lavazza. Príbeh tejto firmy sa začal písať už v roku 1885, kedy sa vtedy dvadsaťpäťročný Luigi Lavazza presťahoval do Turína. Tu sa rozhodol založiť svoj vlastný biznis, ale predtým chcel nazbierať čo najviac skúseností, teda pracoval ako skladník a živil sa ďalšími podobnými prácami. Firma Lavazza bola založená v roku 1895 v Turíne, ale najskôr sa jednalo o obchod so zmiešaným tovarom. Až neskôr začal Luigi vo svojom obchode pražiť kávu a od tej doby spoločnosť Lavazza pokračuje v tvorbe unikátnych inovácií a tradícií. Káva z tohto koloniálu prináša tú najlepšiu kávu nielen Talianom, ale celému svetu. Už v roku 1915 sa táto spoločnosť stala jedným z najvýznamnejších importérov a praženie kávy v Taliansku. Bola to práve Lavazza, ktorá urobila revolúciu v materiáloch, ktoré sú používané pri balení kávy tzv pergamen, ktorý zachováva nielen arómu, ale aj vôňu čerstvej kávy. Roku 1946 vytvorilo Aerostudio Borghi logo spoločnosti Lavazza a sáčky tejto vynikajúcej kávy tak začali byť ľahko identifikovateľné na celom trhu. V roku 1965 sa uviedla do prevádzky produkčnej linka v Settimo Torinese, ktorá je dnes najväčšou pražiarne v Európe. Zhruba o šesť rokov neskôr predstavila Lavazza prvý vákuovo balenú kávu do hliníkových fólií, čím sa vyzdvihla nad ostatné firmy. V 80. rokoch potom Lavazza expandovala na medzinárodný trh a v roku 1197 získala ISO 9001 Certifikáciu kvality.

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.