Lyra Kandizovaný zázvor v horkej čokoláde 150g

 
 
POCHUTINY > Cukrovinky > Máčané ovocie > Lyra Kandizovaný zázvor v horkej čokoláde 150g
 

Lyra Kandizovaný zázvor v horkej čokoláde 150g

Kúpou produktu získate 6 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Máčané ovocie
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Nie je skladom
Kód produktu:5008
Lyra Kandizovaný zázvor v horkej čokoláde 150g, Slovensko
Ušetríte: - 11 % 5,75 € bez DPH
6,90 € s DPH
Vaša cena: 5,10 € bez DPH
6,12 € s DPH

Popis produktu

Neodolateľná kombinácia

Silná chuť zázvoru sa dokonale snúbi s horkou čokoládou. Kombinácia dvoch top surovín – belgickej čokolády a zázvoru z južnej Ázie.

obsah kakaovej sušiny 53%

ZLOŽENIE: zázvor, kakaová hmota, kakaové maslo, cukor, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilka.

Energetická hodnota 1765 kJ/422kcal
Tuky 15g - z toho nasýtené kyseliny 8,9g
Sacharidy 67g - z toho cukry 60g
vláknina 0g,
bielkoviny 2,5g
soľ 0,07g

Lyra Chocolate s.r.o.

LYRA je ručne vyrábaná čokoláda. Naša čokoláda potrebuje ľudský dotyk, pretože dotyk je vyjadrením dôvernosti. V jazyku dôvernosti sú odhaľované tajomstvá a náš cieľ je odhaliť čo najviac tajomstiev čokolády.

Odrodová čokoláda

Čokoláda, v ktorej je použité kakao iba z jednej oblasti. Horkosť, chuť a kvalita jednotlivých oblastí sa výrazne líši. Preto u plantážnych čokolád môžme vychutnať plnú a čistú chuť kakaa. International Cocoa Oranization (ICCO) – Medzinárodná kakaová organizácia určila označenie FINO DE AROMA, ktoré označuje jedinečnú chuťu a vôňu. Len 6 – 7% z produkcie kakaa má označenie FINO DE AROMA.

Kakaové maslo

Kvalitná čokoláda by mala obsahovať 100% podiel tukov kakaové maslo. Menej kvalitné čokolády ho nahrádzajú do väčšej či menšej miery inými rastlinnými tukmi, čím sa čokoláda kazí. Ako lacná náhrada kakaového masla sa používa napr. palmový olej, kokum gurgi, bambucké maslo, olej z jadier mangových kôstok… Táto náhrada sa skrýva za pojmom “rastlinný tuk”. Prírodná vanilka - V menej kvalitných čokoládach je nahrádzaná vanilkovou príchuťou resp. esenciou.

Podľa kvality sa kakao rozdeľuje do troch skupín:

Criollo - Najzriedkavejší druh kakaovníka. Sú náchylné na choroby a dávajú veľmi malú úrodu. Zároveň ale ich plody sú považované za najchutnejšie. Zo svetovej produkcie pokrývajú 1%.

Forastero - Najrozšírenejší druh kakaa a nakoľko je najodolnejší tak prináša aj najväčšiu úrodu. Forastero má však najmenej aromatické plody. Pokrýva 85% svetovej produkcie.

Trinitario - Vzniklo krížením Criolla a Forastera. Trinitario kakao pokrýva 14% svetovej produkcie kakaa. Spolu s Criollom sa radí medzi kvalitné kakaové bôby

Criollo Forastero Trinitario

 

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.