Lyra Kandizovaný zázvor v horkej čokoláde 150g
6,90 € s DPH Vaša cena: 5,10 € bez DPH
6,12 € s DPH
Popis produktu
Neodolateľná kombinácia
Silná chuť zázvoru sa dokonale snúbi s horkou čokoládou. Kombinácia dvoch top surovín – belgickej čokolády a zázvoru z južnej Ázie.
obsah kakaovej sušiny 53%
ZLOŽENIE: zázvor, kakaová hmota, kakaové maslo, cukor, emulgátor: sójový lecitín, prírodná vanilka.
Energetická hodnota 1765 kJ/422kcal
Tuky 15g - z toho nasýtené kyseliny 8,9g
Sacharidy 67g - z toho cukry 60g
vláknina 0g,
bielkoviny 2,5g
soľ 0,07g
Lyra Chocolate s.r.o.
LYRA je ručne vyrábaná čokoláda. Naša čokoláda potrebuje ľudský dotyk, pretože dotyk je vyjadrením dôvernosti. V jazyku dôvernosti sú odhaľované tajomstvá a náš cieľ je odhaliť čo najviac tajomstiev čokolády.
Odrodová čokoláda
Čokoláda, v ktorej je použité kakao iba z jednej oblasti. Horkosť, chuť a kvalita jednotlivých oblastí sa výrazne líši. Preto u plantážnych čokolád môžme vychutnať plnú a čistú chuť kakaa. International Cocoa Oranization (ICCO) – Medzinárodná kakaová organizácia určila označenie FINO DE AROMA, ktoré označuje jedinečnú chuťu a vôňu. Len 6 – 7% z produkcie kakaa má označenie FINO DE AROMA.
Kakaové maslo
Kvalitná čokoláda by mala obsahovať 100% podiel tukov kakaové maslo. Menej kvalitné čokolády ho nahrádzajú do väčšej či menšej miery inými rastlinnými tukmi, čím sa čokoláda kazí. Ako lacná náhrada kakaového masla sa používa napr. palmový olej, kokum gurgi, bambucké maslo, olej z jadier mangových kôstok… Táto náhrada sa skrýva za pojmom “rastlinný tuk”. Prírodná vanilka - V menej kvalitných čokoládach je nahrádzaná vanilkovou príchuťou resp. esenciou.
Podľa kvality sa kakao rozdeľuje do troch skupín:
Criollo - Najzriedkavejší druh kakaovníka. Sú náchylné na choroby a dávajú veľmi malú úrodu. Zároveň ale ich plody sú považované za najchutnejšie. Zo svetovej produkcie pokrývajú 1%.
Forastero - Najrozšírenejší druh kakaa a nakoľko je najodolnejší tak prináša aj najväčšiu úrodu. Forastero má však najmenej aromatické plody. Pokrýva 85% svetovej produkcie.
Trinitario - Vzniklo krížením Criolla a Forastera. Trinitario kakao pokrýva 14% svetovej produkcie kakaa. Spolu s Criollom sa radí medzi kvalitné kakaové bôby
Criollo | Forastero | Trinitario |
---|---|---|
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.