Lyra Premium Art Mliečno Biela 300g

 
 
ESHOP > Nealko a pochutiny > ČOKOLÁDA > Tabuľková čokoláda > Lyra Premium Art Mliečno Biela 300g
 

Lyra Premium Art Mliečno Biela 300g

Kúpou produktu získate 10 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Tabuľková čokoláda
Dodacia lehota
Dodacia lehota: Nie je skladom
Kód produktu:5005
Lyra Premium Art Mliečno Biela 300g, Slovensko
Ušetríte: - 10 % Bežná cena: 9,92 € bez DPH
11,90 € s DPH
Vaša cena: 8,88 € bez DPH
10,66 € s DPH

Popis produktu

300g prémiovej kolumbijskej mliečnej čokolády, ktorá je s láskou ručne maľovaná.

Poriadny kus čokolády pre niekoho koho máte veľmi radi:)
 
ZLOŽENIE: obsah kakaovej sušiny min. 33%, sušené mlieko, cukor, sójový lecitín, kakaové maslo, prírodná vanilka. Môže obsahovať stopy orieškov, sóju, stopy mlieka.
 
Výživové údaje na     100 g
Energia     2351 kJ / 561 kcal
Tuky     35.2 g
– z toho nasýtené mastné kyseliny     21.1 g
Sacharidy     55.8 g
– z toho cukry     45.2 g
Vláknina     6.8 g
Bielkoviny     5 g
Soľ     0.01 g

Lyra Chocolate s.r.o.

LYRA je ručne vyrábaná čokoláda. Naša čokoláda potrebuje ľudský dotyk, pretože dotyk je vyjadrením dôvernosti. V jazyku dôvernosti sú odhaľované tajomstvá a náš cieľ je odhaliť čo najviac tajomstiev čokolády.

Odrodová čokoláda

Čokoláda, v ktorej je použité kakao iba z jednej oblasti. Horkosť, chuť a kvalita jednotlivých oblastí sa výrazne líši. Preto u plantážnych čokolád môžme vychutnať plnú a čistú chuť kakaa. International Cocoa Oranization (ICCO) – Medzinárodná kakaová organizácia určila označenie FINO DE AROMA, ktoré označuje jedinečnú chuťu a vôňu. Len 6 – 7% z produkcie kakaa má označenie FINO DE AROMA.

Kakaové maslo

Kvalitná čokoláda by mala obsahovať 100% podiel tukov kakaové maslo. Menej kvalitné čokolády ho nahrádzajú do väčšej či menšej miery inými rastlinnými tukmi, čím sa čokoláda kazí. Ako lacná náhrada kakaového masla sa používa napr. palmový olej, kokum gurgi, bambucké maslo, olej z jadier mangových kôstok… Táto náhrada sa skrýva za pojmom “rastlinný tuk”. Prírodná vanilka - V menej kvalitných čokoládach je nahrádzaná vanilkovou príchuťou resp. esenciou.

Podľa kvality sa kakao rozdeľuje do troch skupín:

Criollo - Najzriedkavejší druh kakaovníka. Sú náchylné na choroby a dávajú veľmi malú úrodu. Zároveň ale ich plody sú považované za najchutnejšie. Zo svetovej produkcie pokrývajú 1%.

Forastero - Najrozšírenejší druh kakaa a nakoľko je najodolnejší tak prináša aj najväčšiu úrodu. Forastero má však najmenej aromatické plody. Pokrýva 85% svetovej produkcie.

Trinitario - Vzniklo krížením Criolla a Forastera. Trinitario kakao pokrýva 14% svetovej produkcie kakaa. Spolu s Criollom sa radí medzi kvalitné kakaové bôby

Criollo Forastero Trinitario

 

 
 

S Legendami za legendami

Už poznáte novú slovenskú edíciu Legendy Slovenska? Nie? Tak teraz máte výbornú príležitosť ochutnať! Možno práve vy sa vďaka Legendám pozriete na legendárny zápas slávneho milánskeho derby AC Miláno vs. Inter Miláno. Kúpou slovenských vodiek alebo bylinného likéru Barbakan, sa automaticky zapojíte do súťaže. Ak sa na vás šťastie usmeje urobíte si krásny výlet do Milána za Milanom Škriniarom, slovenským reprezentantom vo futbale, ktorý oblieka dres Interu Miláno. 

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.