Tequila El Jimador Anejo 0.70L

 
 
ESHOP > TEQUILA A SOTOL > TEQUILA > Tequila El Jimador Anejo 0.70L
 

Tequila El Jimador Anejo 0.70L

Kúpou produktu získate 86 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:TEQUILA
Dodacia lehota
Na sklade: 3
Dodacia lehota: Skladom
Kód produktu:7501145000281
Tequila El Jimador Anejo 0.70L, 38%, Mexiko
Ušetríte: - 13 % Bežná cena: 83,25 € bez DPH
99,90 € s DPH
Vaša cena: 72,42 € bez DPH
86,90 € s DPH

Popis produktu

Vyrába sa z modrých agáv Tequilana Weber. Obsahuje 38° alkoholu a dozrieva 12 mesiacov v dubových sudoch. El Jimador Añejo je výnimočnej triedy, má unikátnu chuť a nezameniteľnú kvalitu. Zárukou autentickosti tequily Jimador Añejo je, že sa na sto percent vyrába z najjemnejšieho výberu agáv Azul Tequilana Weber a dozrieva v barikoch z bieleho amerického duba. Je to tequila pre prieberčivé jazyky, náročných ľudí, ktorí vedia oceniť skutočnú tequilu. Má jantárovú farbu, vôňu po obhorenom dube a agáve. Má chuť agávy, vanilky, korenia a dubového dreva.

El Jimador

Predstavujeme značku El Jimador, relatívne nového hráča na poli tequíl. Je mladá, zrodila sa iba v roku 1994 v Casa Herradure, ale už od roku 2000 patrí v Mexiku k najpredávanejším a v posledných rokoch je najpredávanejšia!!! Názov nápoja je poctou pre muža, ktorý pestuje rastlinu agávu s veľkou hrdosťou a láskou. Túto rastlinu oceňujú všetci vlasteneckí Mexičania, je ich symbol rovnako ako sombrero.

Ak ste priaznivcom tequily a dokážete ju vychutnať, isto uprednostníte tú, ktorá obsahuje 100 % agávu. Radíme v dobrom, pite ju vždy s rozumom. Táto mexická národná pálenka je v svojej rodnej krajine veľmi obľúbená a domáci majú jasno, aký druh si vybrať a ako ho majú piť. Tequila má výhodu, že chutí v podobe ľadovo vychladeného „panáka“ aj v letných kokteiloch. Punc kultového nápoja mala tiež v našich končinách. Pred pár rokmi sa bez nej nezaobišla nijaká modernejšia párty. Dodnes, hoci už nie je taká vychytená, má tequila svoj okruh milovníkov a je to naozaj jeden z najfantastickejších drinkov na leto.

Tequila El Jimador obsahuje oproti väčšine konkurenčných výrobkov dostupných na našom trhu 100 % agávu. Objasníme vám, čo znamená, že obsahuje až 100 % agávu. Na výrobu bola použitá šťava z modrého kaktusu – agávy – rastúceho v oblasti Jalisco v Mexiku. Ide o kvalitnejší nápoj, než tequily označené ako „mixto“ obsahujúce len 51 % cukru z modrej agávy a doplnené cukrom iného pôvodu, najčastejšie však z cukrovej trstiny. Tequila obsahujúca 100 % agávu je jemná, hladká, obsahuje menej metanolu. Ak to nepreženiete, nebude vás na druhý deň bolieť hlava, pretože telo ju dokáže skôr odbúrať.

El Jimador 100 % Agave Blanco je vyrobené z uvarených srdiečok agávy nazývaných piňas. Piňas sa najskôr očistia, mačetou sa rozseknú na štvrtinky a desiatky hodín sa varia v obrovských kadiach. Povarená agáva sa rozomelie a vylisovaná šťava sa nechá prirodzeným spôsobom skvasiť. Potom nasleduje dvojnásobná destilácia. Výsledkom je čistá El Jimador Blanco. Vzhľadom na čerstvosť si zachováva kryštalickú farbu.

 
 

Calvados BOULARD - jeden z najslávnejších francúzskych destilátov

Ak sa vo svete nápojov spomenie Francúzsko väčšine sa vynoria v hlave pojmy ako beaujolais, champagne, cognac, armagnac, a... Calvados. Tento nápoj má korene takmer biblické, totiž vyrába sa z jabĺk a sladké jablko vyhnalo z raja prvého muža a prvú ženu.

Jeden z najslávnejších francúzskych destilátov pochádza z Normandie a pre svoju výnimočnú vôňu a chuť si získal popularitu v celej krajine. Zmienky o jeho výrobe pochádzajú už zo 14. storočia a výrobcovia pálenky z jablkového vína si v 17. storočí v Rouene založili vlastný cech. Nápoj získal názov podľa oblasti, kde mal najväčšiu tradíciu - a keď počas Francúzskej revolúcie časť Normandie nazvali Calvados (1870), tento názov prevzala i lokálna jablčná pálenka, pričom traduje sa, že samotný región dostal názov podľa španielskej bojovej fregaty El Calvador, ktorá v roku 1588 stroskotala na normandskom skalnatom pobreží - miestni tak najskôr hovorili útesu, pri ktorom sa odohrala nehoda, neskôr celému pobrežiu a napokon i celej oblasti.

Čítať viac

Slovakia No.1 alebo 294 personalizovaných fliaš

Už to bude takmer rok, čo sme sa rozhodli, že na Slovensko dugúľame vlastný sud Jack Daniels Single Barrel. A máme pre Vás super správu: 294 flias tejto slovenskej edície je pripravených.

Všetko to začalo našou túžbou zabezpečiť pre vás niečo naozaj výnimočné. Naozaj veľmi sme sa tešili, keď nám dorazili vzorky v malých fľaštičkách, a k výberu sudu sme sa postavili skutočne zodpovedne. Dvanásťčlenný tím vybral sud, ktorý sme nechali nafľašovať pod názvom Slovakia No.1.

Čítať viac

Základné fakty a rozdelenie whisk(e)y

Whisky alebo whiskey?
  • Íri a Amerečania označujú svoje produkty slovom "whiskey".
  • Škóti a zvyšok sveta používa slovo "whisky".

Samozrejme, má to svoje historické korene, ale to bude na iný článok. Ja budem pri všeobecnom pomenovaní používať slovo "whisk(e)y, čo bežne nájdene aj v iných všeobecných článkoch.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.