Víno VELKEER Rudava 0.75L

 
 
VÍNO A SEKT > Slovenské Víno > Velkeer 1113 > Víno VELKEER Rudava 0.75L
 

Víno VELKEER Rudava 0.75L

Kúpou produktu získate 9 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Velkeer 1113
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Nie je skladom
Kód produktu:8586017800106
Víno VELKEER Rudava 0.75L, 2016, Slovensko
Ušetríte: - 8 % 8,25 € bez DPH
9,90 € s DPH
Vaša cena: 7,61 € bez DPH
9,13 € s DPH

Popis produktu

Rudava  Modrá muštová odroda vyšľachtená na Slovensku Dorotou Pospíšilovou. Dlhoročná práca priniesla ovocie a tak máme už dnes možnosť ochutanť vína aj z Rudavy.  Pôvod a rozšírenie: Rudava bola vyšľachtená Dorotou Pospíšilovou v roku 1967 vo VÚVV v Bratislave. Odroda vznikla krížením Castets x I-35-9. (Typ I-35-9 je trojitým krížencom odrôd Tenturier, Aleatico a Puchljakovskij). V roku 2004 bola táto odroda prihlásená do ŠOS ÚKSUP.

Morfológia: List je stredne veľký, päťuholníkový, 5-laločnatý, stredne hlboko vykrajovaný. Povrch čepele je mechúrikovitý, na spodnej strane hladký. Vrchné výrezy sú v podobe U. Stopkový výrez je otvoreným klenutý, s ostrým dnom. Stopka listu je stredne dlhá. Strapec je stredne veľký až menší, redší, krídlatý. Bobuľa je malá, okrúhla, modrá. Šupka je pevná, dužina rôsolovitá, rozplývavá, chuť je neutrálna.

Fenológia: Rudava je menej náchylná na jarné aj zimné mrazy. Dozrieva stredne neskoro, oberá sa zvyčajne začiatkom októbra. 

Agrobiológia: Hrozno dobre odoláva chorobám a škodcom, hrozno nepodlieha hnilobe. Nie je náročná na pôdu ani na polohu. Úrodnosť Rudavy je dobrá, pohybuje sa v rozmedzí 9-11 t/ha. Cukornatosť muštov varíruje od 19-23 °NM a koncentrácia kyselín je 9-12 g/l. 

Enológia: Vína vyrobené z Rudavy majú sýtočervenú rubínovú farbu. Väčšinou majú neutrálnu chuť. Sú však plné, jemné, harmonické. Vína si vyžadujú dlhé zrenie, najmä ak sú spracovávané barikovou technológiou.

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.