Jelínek Hruškovica 0.70L

 
 
Destiláty a Liehoviny > Jelínek Hruškovica 0.70L
 

Jelínek Hruškovica 0.70L

Kúpou produktu získate 16 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Destiláty a Liehoviny
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Nie je skladom
Kód produktu:8595198802076
Hruškovica Williams 0.70L, 42%, Česká Republika
Ušetríte: - 3 % 14,08 € bez DPH
16,90 € s DPH
Vaša cena: 13,67 € bez DPH
16,40 € s DPH

Popis produktu

Hruškovica Williams je číry destilát charakteristický svojou jemnou ovocnou chuťou. Hruškovica je na Slovensku rozšírený destilát, rovnako ako u našich západných susedov, vďaka svojej lahodnej ovocnej chuti a vôni.

Závod na výrobu hruškovice sme vybudovali v juhoamerickom Čile, keďže ide o jedného z najväčších svetových producentov odrody hrušiek zvanej Williams. Táto odroda je pre výrobu destilátu vhodná práve vďaka svojej vôni a chuti. Do Južnej Ameriky sme preto dopravili naše technológie, aby tu pre vás mohol trojstupňovou destiláciou vzniknúť tento nápoj vynikajúci svojou jemnou chuťou a vôňou. Samozrejme pod dohľadom vizovických liehovarníckych majstrov.

Počas prepravy v tankoch cez oceán sa vôňa a chuť dokonalé scelia. Pri hojdaní lode totiž dochádza k premiešavaniu destilátu, ktoré spôsobuje jeho zaguľatenie. Vzniknutý destilát je tak ojedinelým spojením zaujímavých vlastností odrody Williams s tradičnými receptúrami, čo je zárukou jeho najvyššej kvality.

Hruškovicu odporúčame konzumovať mierne vychladenú, pretože ako destilát letného ovocia plne rozvíja svoju chuť a vôňu pri nižších teplotách v porovnaní napríklad so slivovicou.

Výbornou kombináciou je tzv. „rituál s hruškou“, teda pohárik pravej Jelínkovej hruškovice s kúskom kompótovej hrušky na špáradle.

Jelínek Hruškovica 0.70L 27.08.2018 12:53
Klady: Zápory:
 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 

Destilaty

 

Destiláty

Destiláty -   alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut. 

Ovocie

Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .

r.jelinek tatova mebaron hildprant logo goral logo

Kvasenie

Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.

Destilácia

Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.

 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.