Michel Cluizel Noir Café 70% Bio 70g teraz len za 5,90 €

 
 
POCHUTINY > Cukrovinky > Čokoláda > Michel Cluizel Noir Café 70% Bio 70g
 

Michel Cluizel Noir Café 70% Bio 70g

Kúpou produktu získate 5 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Čokoláda
Dodacia lehota
Na sklade: 900
Dodacia lehota: Skladom do 24 h.
Kód produktu:DL451
Horká čokoláda 70% s kávou z Mexika.
Ušetríte: - 5 % 5,17 € bez DPH
6,20 € s DPH
Vaša cena: 4,92 € bez DPH
5,90 € s DPH

Popis produktu

Čokoláda Michel Cluizel Grand Cru Guayas Noir 70% Café Bio

70% čokoláda z kakaových bôbov z oblasti Guayas z Ekvádoru s drvenými kávovými zrnami aromatickej odrody Arabica z Brazílie (min 9%). Vysoká nadmorská výška oblasti Chiapas a ekologické spôsoby poľnohospodárstva dodávajú kávovým zrnám gurmánsku arómu a výnimočnú chuť, ktorá osloví aj náročných znalcov. Z čokolády sa postupne uvoľňujú tóny praženého kakaa, ktoré prebublávajú cez arómu kávy. Váš zážitok zavŕši ovocná a rastlinná sviežosť. Čokoláda je v bio kvalite, bezlepková a vegánska.

Michel Cluizel prichádza s novou edíciou, v ktorej vyzdvihuje chuť tmavých čokolád zvýšením obsahu kakaových bôbov na minimálne 70 %. Mliečne nové obsahujú minimálne 47% kakaových bôbov. Pri tvorbe čokolád si dáva záležať na každom kroku tvorby čokolády. Na obale sa teraz dozviete aj názov oblasti/ plantáže, popr. základné chuťové poznámky.

Získané ocenenia z medzinárodných súťaží:

  • bronzová medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2021, kategória „Best Flavoured dark bar“
  • 1 hviezda, Great Taste Award, Guild of Fine Food Association, Londýn, 2021
  • pre jej predchodkyňu Michel Cluizel Noir Café 60%: zlatá medaila, Academy of Chocolate, Londýn, 2011, kategória „Best Flavoured dark bar“

Zloženie: kakaové bôby, cukor, kávové zrná Arabica (9 %), kakaové maslo. Môže obsahovať stopy orechov, mlieka a lepku.

Výrobok BIO poľnohospodárstva, BIO certifikácia: FR-BIO-10, CZ-BIO-003.

Výnimočná kvalita: Michel Cluizel úzko spolupracuje s farmármi a podporuje ich, aby zachovali tradičné spôsoby pestovania kakaových bôbov aj ich fermentáciu. Zaisťuje im férové podmienky pre poľnohospodárstvo aj život. Na zachovanie špecifických chutí Michel Cluizel využíva dlhé praženie pri nízkych teplotách. Aby dosiahol bezkonkurenčných chutí svojich čokolád, testoval Cluizel často aj viac ako 20 kombinácií spôsobov fermentácie a praženia. Samotné praženie, mletie a miešanie kakaových bôbov prebieha už vo Francúzsku vo Voiron.

Čo sa surovín týka, dáva si Michel Cluizel naozaj záležať. Dokonca si nechal patentovať ochrannú známku „Nobles Ingredients“ (čiže „urodzené, vznešené suroviny“), ktorá v praxi znamená, že vo svojich výrobkoch používa:

  • iba čisté kakaové maslo, bez akýchkoľvek prímesí rastlinných tukov,
  • prírodné Bourbon vanilku namiesto vanilínu,
  • nepoužíva sójový lecitín ani umelé arómy.

Spoločnosť tiež garantuje, že žiadne suroviny neprešli procesom ožarovania či ionizácie.

Rodinná čokoládovňa Michel Cluizel vyrába výnimočnú čokoládu už od roku 1948. Nachádza sa v Normandii na severe Francúzska.

 

 

Výživové údaje na 100g:

Energia2323 kJ/556kcal
tuky40g
z toko nasýtené mastné kyseliny24g
sacharidy35g
z toho cukry28g
bielkoviny8g
soľ0,03g

 

 

Skladujte v chlade a suchu.

 

 

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.