Angostura Bitters Cocoa 0.10L - Bottles.sk - dochucovadlo

 
 
Destiláty a Liehoviny > Angostura Bitters Cocoa 0.10L
 

Angostura Bitters Cocoa 0.10L

Kúpou produktu získate 13 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Destiláty a Liehoviny
Výrobca:ANGOSTURA
Dodacia lehota
Na sklade: 904
Dodacia lehota: Skladom
Kód produktu:DL14413
Angostura Bitters Cocoa 0.10L, 48%, Trinidad
9,08 € bez DPH
10,90 € s DPH
Vaša cena: 10,83 € bez DPH
13,00 € s DPH

Popis produktu

Angostura Bitters Cocoa je unikátny prídavok s bohatou kakaovou chuťou a jemnou horkosťou. Jeho výrazná chuť kakaových bôbov dopĺňa miešané nápoje a koktaily o zmyselnú vrstvu komplexnosti. Tento výrobok je vyrobený z najkvalitnejších kakaových zrniek, ktoré dodávajú hlbokú kakaovú arómu a bohatý charakter. Angostura Bitters Cocoa je ideálnym spoločníkom pre vytváranie originálnych a lahodných drinkov.

Spoločnosť Angostura má bohatú históriu, ktorá siaha až do roku 1824. Známa je predovšetkým svojím svetoznámym prípravkom Angostura Bitters, ktorý je kľúčovým ingrediensom v mnohých koktailoch. Je to renomovaná spoločnosť, ktorá sa venuje výrobe vynikajúcich alkoholických prídavkov a miešaných nápojov. S Angostura Bitters Cocoa získate produkt najvyššej kvality, ktorý vás očarí svojou chuťou a vôňou.

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 

Destilaty

 

Destiláty

Destiláty -   alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut. 

Ovocie

Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .

r.jelinek tatova mebaron hildprant logo goral logo

Kvasenie

Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.

Destilácia

Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.

 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.