Zizak Frndžalica 1.75L

 
 
Destiláty a Liehoviny > Zizak Frndžalica 1.75L
 

Zizak Frndžalica 1.75L

Kúpou produktu získate 109 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Destiláty a Liehoviny
Výrobca:Zizak s.r.o.
Dodacia lehota
Tento produkt nie je momentálne k dispozícii.
Dodacia lehota: Nie je skladom
Kód produktu:8588004396777
Zizak Frndžalica 1.75L, 63%, Slovensko
Ušetríte: - 8 % 99,92 € bez DPH
119,90 € s DPH
Vaša cena: 91,58 € bez DPH
109,90 € s DPH

Popis produktu

Zizak Frndžalica v 1.75 litrovej fľaši. Vrcholom nášho žeravého umenia je ZIZAK Frndžalica. Čistý destilát z kombinácie obilných a ovocných kvasov. Receptúra je naše tajomstvo. Pri obsahu 63% alkoholu ide o jemný, lahodný nápoj s typickou chuťou a arómou.

História rodiny ZIZAK 

Meno ZIZAK pochádza zo staroslovanského slova “ZIZA”, čo znamená žeravá pahreba alebo žiara z pece. Naši predkovia prišli z mesta Split asi pred 200 rokmi. Usadili sa v krajine nekonečných bukových lesov východných Karpát. Ich novým domovom bola dedinka Bodružal, založená v roku 1658. Boli to uhliari. Zo storočných bukov pálili v žeravých pahrebách kvalitné drevené uhlie. Našli údolie medzi vysokými vrchmi, plné sliviek, hrušiek a iného ovocia. Prirodzený južanský talent a potrebné vedomosti priniesli so sebou. ZIZA – žiara na destiláciu bola v ich krvi. Vznikli prvé čisté ovocné destiláty, ktoré dnes najmladší potomkovia rodiny predstavujú svetu. Používame tie isté odrody ovocia. Absolútnu čistotu technológie. Nepoznáme chémiu, farbivá, prísady. Naše výrobky sú čisté a priezračné ako voda v potoku našich predkov pred dvesto rokmi. Chutia lepšie ako všetky iné nápoje na svete.

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 

Destilaty

 

Destiláty

Destiláty -   alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut. 

Ovocie

Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .

r.jelinek tatova mebaron hildprant logo goral logo

Kvasenie

Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.

Destilácia

Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.

 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.