Čo vás v lete zaručene osvieži?

 
 
ESHOP > BLOG > Čo vás v lete zaručene osvieži?
 
Vybavujeme objednávku číslo: 2024010741 Priemerný počet dní do dodania tovaru: 1,2
 
 

Čo vás v lete zaručene osvieži?

Dňa 23.07.2019
Čo vás v lete zaručene osvieži?

Poznáte ten pocit, je piatok horúci letný večer. Zavoláte si priateľov na návštevu, otvoríte minerálku a zahráte si človeče. To je v poriadku, my tiež nie. Keďže leto je už v plnom prúde a horúčavy nám neutíchajú, prinášame Vám pár zaujímavých tipov ako a s čím sa najlepšie rozbiť schladiť.


Gin
Tento vzdialený príbuzný našej borovičky patrí k najvhodnejším kandidátom na boj s návalmi tepla. Ľahší bylinný charakter, svieža chuť, schopnosť párovať ho so všemožnými ovocnými šťavami. Toto všetko gin predurčuje ako skvelý základ do letných miešaných drinkov.
U nás v Bottles.sk patria k obľúbeným napr. Tom Collins, Gimlet, alebo nestarnúca klasika Gin Tonic. Všetky tri vyžadujú minimum ingrediencií a sú nenáročné na prípravu (popri vybavovaní Vašich objednávok nemáme čas si robiť mixologické zázraky :)).

Tequila
Zabudnite na rituály s kúsaním posolených citrónov a pomarančov. Ak máte dobrú tequilu, iba zabijete jej chuť. Destilát z agáve sa dá vychutnávať rovnako ako kvalitný rum či whisky. Stačí ak Pepe Lopez zameníte za niečo s nálepkou “100% de agave“. Tequily Cabrito alebo El Jimador Vás budú stáť len o pár eur viac, ale verte mi, rozdiel pocítite.
Cocktaily s tequilou ako Margarita, Tequila Sunrise či La Paloma spravia z poobedia na seneckých jazerách dovolenku pri mori. Tequila, či už samotná (skúste s ľadom a pár kvapkami limetkovej šťavy) alebo v miešaných nápojoch, patrí neodmysliteľne k letu. Takže zhoďte pončo, nasaďte sombréro a šup šup k vode.

Rum
Povedzme si na rovinu, rum sa dá piť v každom ročnom období. V každej dennej dobe. V každej situácii. Rum je sloboda. Náročným výskumom s kolegami sme však prišli na určité spôsoby konzumácie, ktoré sa k letu hodia viac ako iné. Pre lenivých je tu základ vo forme Cuba libre. Rum, mäta a limetka v Mojite sú tak isto správna cesta k schladeniu počas horúcich letných dní. A ak sa trochu posnažíte a nechýbajú Vám správne ingrediencie, tak určite vyskúšajte Mai Tai.

Prosecco
Šumivé víno z viníc, ktoré boli pred pár týždňami zapísané do svetového dedičstva UNESCO. Už samo o sebe je ideálnym osviežením. Pridajte však jeden diel broskyňového pureé (Monin ho robia fľašované) na 2 diely prosecca a máte Belliny – ideálny spoločník na horúce letné večery. Ľahký ovocný charakter prosecca si veľmi dobre rozumie aj s Creme de cassis (likér z čiernych ríbezlí) a v Kir Royal táto kombináciu určite osloví Vašu priateľku. Mimochodom Kir royal je originálny tip ako prípitok na svadbu. Skladá sa len z dvoch ingrediencií a príprava zaberie minimum času. Navyše  servírovaný vo flaute na champagne ozdobený ríbezľou nepostráda eleganciu, ktorá k letnej svadbe určite patrí.

Kir royal

Na záver jeden bonus v podobe slovenského endemitu.
Grepovička. Nápoj s ľubozvučným názvom avšak následkami nie až tak ľubozvučnými (samozrejme len ak to preženiete). Na grepovičku môžeme ísť rýchlou cestou, kedy nám postačí kúpený grepový džús a overená klasika v podobe “spišskej“ alebo “koniferky“. A ono to ozaj chutí, aj takto narýchlo. Ak však chcete odkryť plný potenciál tejto chuťovky, vyšťavte si čerstvé grepy a investujte do kvalitnejšej borovičky (BVD borovička, Fine Destillery borovička poprípade lepšie varianty od Zizaka). Ideálny pomer šťavy a borovičky je individuálny avšak najviac sa osvedčilo 4-6 dielov grepovej šťavy na 1diel borovičky. Podľa potreby dolejte trochu cukrového sirupu, nezabudnite na ľad a ozdobte plátkom grepu.

Áno, väčšina zo spomínaných sú miešané nápoje. Netreba sa však báť, všetko sú to dvoj max trojzložkové drinky, ktoré si bez problémov pripravíte aj v pohodlí domova. Tak už nečítajte toľko a zavítajte ku nám po ingrediencie. Pri pokladni nezabudnite spomenúť, že to bude pre doktora, kamaráta, sestru poprípade darček pre bratranca. Tešíme sa na Vás a radi Vám poradíme pri výbere toho správneho letného osvieženia :).
Na zdravie!