Pierre Ferrand 1840 Original Formula 0.70L GB

 
 
Koňak a Brandy > Pierre Ferrand 1840 Original Formula 0.70L GB
 

Pierre Ferrand 1840 Original Formula 0.70L GB

Kúpou produktu získate 47 kreditov na ďalší nákup.
Kategória:Koňak a Brandy
Dodacia lehota
Na sklade: 900
Dodacia lehota: Skladom do 24 h.
Kód produktu:3460410528827
Pierre Ferrand 1840 Original Formula 0.70L GB, 45%, Francúzsko
31,58 € bez DPH
37,90 € s DPH
Vaša cena: 39,42 € bez DPH
47,30 € s DPH

Popis produktu

farba: Atraktívna farba zlatej pšenice / tmavej slamy, na vírení zanecháva tenkú vrstvu. Mohlo by sa to mýliť s mladým bourbonom vo farbe.

Aróma: Hrušky, citrusy, karamel, fialky, dub a tabak.

Chuť: Ťažšia, ťažšia, s výrazným obsahom koňaku, s intenzívnymi tónmi hrušiek, ovocných stromov, vanilky a v menšej miere muškátového orechu, škorice a dubu. 

V 19. storočí, keď sa zrodilo moderné umenie baru, nebol na miešanie nápojov cenený žiadny duch ako koňak. Ferrand 1840 Original Formula predstavuje náš pokus obnoviť druh koňaku, ktorý priekopníci v baroch používali počas tohto obdobia. Model, ktorý bol vyrobený na mimoriadne vzácnej fľaši z Pinet-Castillon Cognac z roku 1840 a vyrobený technikami miešania z tejto éry, je bohatý, koncentrovaný a vysoko miešateľný v štýle 1840-tych rokov.
 

Vinice, ktoré dodávajú Cognacu Ferrand jeho osobitý štýl, sú vysadené v oblasti Angeac v srdci Grande Champagne, považovaného za top kvalitu Cru de Cognac. Angeac-Champagne je súčasťou toho, čo fajnšmekri nazývajú „Zlatý trojuholník“, ktorý obsahuje najlepšie vinice Grande Champagne. 

DESTILÁCIA
V Logis d´Angeac prebieha proces destilácie pod dohľadom piatej generácie majstrov značky. Ferrand Cognac sa destiluje pomaly, v malých kotloch s kapacitou 25 hektolitrov a vyznačuje sa výraznou tvarovou hlavou, ktorá pomáha koncentrovať arómy a chute z vína destilovaného na jemné kaly. Nefiltrované kaly, ktoré sú mimoriadne bohaté na ovocné arómy, pomáhajú dodať surovému telu ducha a chuť, ktoré koňak získava v procese zrenia.

Miešanie - blending
Ferrand Cognac vďačí za svoju osobnosť nie len terroiru, v ktorom sa nachádza, ale taktiež hroznu, destilácii, sudom alebo pomalému stárnutiu. Svoju rozlišovaciu spôsobilosť odvodzujú aj z jemného a presného umenia miešania. V Logis d´Angeac odovzdalo svoje nahromadené znalosti päť generácií majstrov pivnice svojim nástupcom. Miešanie je vysoko kvalifikovaná práca. Trvá roky praxe a veľa talentu a intuície, kým si blender dokáže zvoliť destiláty, ktoré sa budú najlepšie dopĺňať a spájať v dokonalej harmónii, aby vytvorili neporovnateľný koňak.
 

 
 
BEZPEČNÉ BALENIE
TOVARU
DOPRAVA ZDARMA
S NÁKUPOM NAD 100€
EXPRESNÉ DORUČENIE
TOVARU
KAMENNÁ PREDAJŇA
V BRATISLAVE
 
 
Čo znamenajú jednotlivé štítky a dodacie lehoty pri produktoch?
 
 
 
 
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky

Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené  so starými nariadeniami a daňovými systémami.

Čítať viac
 
 
Máš chuť si pozrieť, čo zaujímavé sme ešte zverejnili? Pozri si všetky články v našom blogu.