Pierre Ferrand Ambré 0.70L GB
38,90 € s DPH Vaša cena: 34,45 € bez DPH
41,34 € s DPH
Popis produktu
Farba: Svetlo jantárová.
Aróma: Pomarančová, kvetinová, fialky.
Chuť: Citrusová, korenie, cítiť vyzretosť zo sudu
Záver: Veľmi dlhá úprava pomaranča, vanilky, mandle, a korenie
Na dosiahnutie tejto úrovne zložitosti a jemnosti sa Ambré destiluje z tradičného hrozna Ugni Blanc a zriedkavého hrozna Colombard, ktoré dodáva intenzívne a chutné kvetinové tóny. Dubové sudy Quercus Sessiliflora dodávajú jemné tóny vanilky a krásnu ambré farbu.
Vinice, ktoré dodávajú Cognacu Ferrand jeho osobitý štýl, sú vysadené v oblasti Angeac v srdci Grande Champagne, považovaného za top kvalitu Cru de Cognac. Angeac-Champagne je súčasťou toho, čo fajnšmekri nazývajú „Zlatý trojuholník“, ktorý obsahuje najlepšie vinice Grande Champagne.
DESTILÁCIA
V Logis d´Angeac prebieha proces destilácie pod dohľadom piatej generácie majstrov značky. Ferrand Cognac sa destiluje pomaly, v malých kotloch s kapacitou 25 hektolitrov a vyznačuje sa výraznou tvarovou hlavou, ktorá pomáha koncentrovať arómy a chute z vína destilovaného na jemné kaly. Nefiltrované kaly, ktoré sú mimoriadne bohaté na ovocné arómy, pomáhajú dodať surovému telu ducha a chuť, ktoré koňak získava v procese zrenia.
Miešanie - blending
Ferrand Cognac vďačí za svoju osobnosť nie len terroiru, v ktorom sa nachádza, ale taktiež hroznu, destilácii, sudom alebo pomalému stárnutiu. Svoju rozlišovaciu spôsobilosť odvodzujú aj z jemného a presného umenia miešania. V Logis d´Angeac odovzdalo svoje nahromadené znalosti päť generácií majstrov pivnice svojim nástupcom. Miešanie je vysoko kvalifikovaná práca. Trvá roky praxe a veľa talentu a intuície, kým si blender dokáže zvoliť destiláty, ktoré sa budú najlepšie dopĺňať a spájať v dokonalej harmónii, aby vytvorili neporovnateľný koňak.
TOVARU
S NÁKUPOM NAD 100€
TOVARU
V BRATISLAVE
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.