Destiláty a Liehoviny
Absinth Bairnsfather Reality Bitter 0.70L 60%
37,90 € s DPH
33,36 € s DPH
Absinth Black 0.70L 80%
25,90 € s DPH
23,90 € s DPH
Absinth Blue 0.70L 80%
31,08 € s DPH
Absinth Euphoria 0.50L 80%
30,72 € s DPH
Absinth Fluo 26° 0.70L
25,90 € s DPH
24,00 € s DPH
Absinth Grande 0.35L
27,90 € s DPH
24,00 € s DPH
Absinth Hilľs 0,70L 70%
27,53 € s DPH
Absinth Jelínek 0.70L 70%
22,10 € s DPH
Absinth Red 0.70L 80%
29,31 € s DPH
Absinth Suicide Black 0.50L 70%
24,30 € s DPH
Absinth Suicide Green 0.50L 70%
23,70 € s DPH
Absinth Suicide Red 0.50L 70%
23,70 € s DPH
Absinth Van Gogh 0.70L
42,90 € s DPH
39,90 € s DPH
Absinthe Mansinthe 0.70L
56,11 € s DPH
Amaro Montenegro 0.05L
3,60 € s DPH
3,15 € s DPH
Angostura Aromatic Bitter 0.2L
18,00 € s DPH
14,72 € s DPH
Angostura Bitters 0.20L
15,21 € s DPH
Angostura Bitters Cocoa 0.10L
13,00 € s DPH
Angostura Bitters Orange 0.10L
13,00 € s DPH
Bairnsfather Absinth 0.50L
15,60 € s DPH
14,75 € s DPH
Destiláty
Destiláty - alebo pálenka je silný alkoholický nápoj. Na výrobu sa používa ovocie a podzemné časti rastlín obsahujúce sacharidy, ktoré po rozdrvení a rozomletí sú prevedené do roztoku nazývaného rmut.
Ovocie
Kvalitný destilát je len z kvalitného, nepoškodeného, čistého, zrelého a aromatického ovocia, bez stoniek a zelených častí. Ovocie musí byť odkôstkované (neplatí však vždy, existujú výnimky, napr. slivovici prepožičiava menšie množstvo kôstok v rmute celistvosť). Kontroluje sa jeho cukornatosť, prítomnosť plesní a hniloby. .
Kvasenie
Základným pravidlom dobrého kvasenia je udržanie optimálnej teploty. Preto sa pri niektorých druhoch suchého ovocia môže pridať do rmutu teplá voda, aby sa vyplnili prípadné vzduchové medzery. Na odbúranie pektínu, ktorý zvyšuje viskozitu rmutu a tým bráni kvasinkám v prístupe k bunkovým stenám, sa môžu do kvasu pridať enzýmy. Rast škodlivých mikroorganizmov v rmute sa dá eliminovať zvýšením kyslosti (znížením pH), tzv. okyslením. Ideálna hodnota pH, pri ktorej je zaručená optimálna činnosť kvasiniek a enzýmov, a súčasne ochrana kvasu, sa pohybuje v rozmedzí 2,8 - 3 pH. Ak sa však kvas destiluje ihneď po prekvasení, môže byť táto hodnota v rozmedzí 3,2 - 3,5 pH.
Destilácia
Prebieha v dvoch fázach. V prvej ide hlavne o oddelenie tekutej zložky. Po prvej fáze sa v destiláte nachádza množstvo nežiaducich látok, ktoré treba z destilátu odstrániť pomocou druhej fázy, tzv. jemnej destilácie. V druhej fáze rozdeľujeme priebeh na tri podfázy: predkvap, jadro a dokvap. V tejto druhej fáze je najdôležitejšia úloha skúseného liehovarníka, odlíšiť tieto tri podfázy. Kvapalina z každej z týchto podfáz sa pomocou trojcestného ventilu pred chladičmi zachytáva do samostatnej nádoby. Kvapalina z predkvapu obsahuje množstvo látok, ktoré narušujú senzorické vlastnosti (napr. acetaldehyd, kyselina octová, etylacetát), a jedovaté látky (metanol). Jadro tvorí samotný destilát a teda finálny produkt destilácie, so všetkými senzorickými vlastnosťami. Dokvap je tvorený vyššími alkoholmi (s vyššími bodmi varu), ktoré si zachovávajú arómu. Pre konzumáciu však nie sú vhodné.
Škótska Whisky - sprievodca regiónmi výroby škótskej whisky
Rovnako ako kvalitné vína sveta aj škótske single malt whisky sú zoskupené podľa regiónov. Tradične existovali štyri regióny na pálenie whisky. Tieto regióny sú však viac spojené so starými nariadeniami a daňovými systémami.